Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El tancament de les escoles va frenar el desenvolupament de la part més emocionant i activa del projecte: la gravació de les cançons a l’Orfeó Gracienc, amb músics professionals, i l’assaig i el concert en directe, previst a l’Auditori AXA, amb totes les escoles de Barcelona dalt de l’escenari, i les seves famílies i mestres d’espectadors il·lusionats. Cada any és aquest el dia en que s’entrega el llibre commemoratiu amb les cançons, els dibuixos i les fotografies dels nens i nenes de l’Índia i de Barcelona, a cada participant.

Malgrat tot, des de l’inici d’aquest curs 2020-2021 s’ha reprès el projecte amb l’objectiu de concloure’l de la millor manera possible, en les condicions actuals, gràcies a l’empenta de l’organització, la implicació dels equips docents i, sobretot, l’energia de tot l’alumnat.

Com que no podíem ajuntar escoles, músics i famílies en un mateix espai, es va acordar la producció d’un muntatge audiovisual intercalant l’actuació de cada escola amb imatges dels músics a l’estudi i, així, es van pactar dues dates amb cada centre, l’una per fer la gravació de les veus i les imatges, i l’altra per veure el resultat final i repartir els llibres editats.

El passat dijous 19 de novembre va ser la data escollida per celebrar aquesta cloenda a l’Institut Escola Antaviana. Infants, mestres i organització es van trobar amb una barreja d’emocions i sensacions, per gaudir plegats i en mode virtual les actuacions de les escoles de l’Índia i de Barcelona, amb l’alegria de veure’s participant-hi cantant “Holi ai re” en hindi, alhora que des de l’Índia es cantava “La gata i el belitre” en català!

En acabar de veure i aplaudir el concert virtual, vam sortir a l’amfiteatre exterior per repartir els llibres, deixant a nens i nenes bocabadats en veure els seus dibuixos i els seus noms impresos a les pàgines. Vam acabar cantant a capela les dues cançons, abans d’acomiadar un acte senzill però carregat de vida, amb tota la màgia i l’espontaneïtat dels nostres infants.

Finalment, i per tal de fer partícip del projecte a la comunitat educativa, s’han compartit amb les famílies els arxius audiovisuals perquè el puguin veure en família, aquest cap de setmana, des del seu confinament perimetral.