Des del 2009, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) desenvolupen Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa —pioner en el nostre entorn— que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants.  EN RESiDÈNCiA, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO). Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització.

Els creadors intervenen en els instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia -conjuntament amb els alumnes-, i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge.

Aquest any, el nostre Institut-Escola té l’oportunitat de participar en la desena edició del projecte amb els alumnes de segon d’ESO. Les creadores que hi seran en residència, a Antaviana, són la Nora Ancarola i Marga Ximènez, dues artistes que s’expressen a través de l’art contemporani mitjançant tècniques i processos l’audiovisuals i d’arts tèxtils. Per poder anar vivint aquesta experiència, juntament amb els alumnes que la realitzen, hem creat un bloc que donarà veu a tot allò que s’esdevingui en aquest espai per, finalment, presentar la creació conjunta.

Us deixem el link a continuació (també el trobareu al peu del web) i us engresquem a visitar-ho i deixar-nos els vostres comentaris (per fer-ho heu de clickar a l’entrada corresponent)!

EN RESiDÈNCiA ja és a ANTAVIANA!