Dimecres 1 de març, a la una del migdia, shhhhhhh! tot estava a punt a la Sala Multiusos del centre perquè els alumnes i les alumnes de l’optativa de 3r d’ESO, En Residència, portada pel músic aragonès Luís Tabuenca, presentessin part de les seves creacions a tot el claustre.

 

Kalimba, bol tibetà, pot de vidre amb cigrons, tub de trons, tamborí, bossa de cafè ecològic, castanyoles, tub de PVC, arc de violí amb campana i caixa xinesa eren els instruments i els no-instruments per a interpretar, en directe, la primera peça d’experimentació sonora i envoltar el públic d’una atmosfera onírica.

 

Seguidament, ells i elles mateixos ens van presentar totes les seves peces que recreaven la idea d’efímer : àudios amb sons ambientals, textos,  vídeos,  petits treballs audiovisuals; partitures musicals creatives, i

 

peces  curtes i experimentacions sonores, interpretades en directe.

La presentació del seu treball creatiu acabava sobre l’escenari amb la creació d’una peça efímera construïda amb les cadires en què havien estat asseguts durant la presentació, i on l’equilibri, l’observació i la suma de les seves aportacions eren la base i fonament de la creació final.

 

Ens van tenir uns instants amb l’ai al cor, més d’un pensava que no podrien finalitzar la peça, que s’esfondria, … però van aconseguir el seu objectiu.

 

Va ser una molt bona presentació!