This slideshow requires JavaScript.

Des del 10 d’octubre al 10 de novembre, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO ha disputat els Jocs Olímpics d’Antaviana, un total de 25 proves físiques en les quals competien representant al seu propi país i, al seu torn, al respectiu continent, col·laborant en equip pel trofeu final que assignaria un campió entre Oceania, Àsia, Amèrica, Àfrica i Europa.

A més, al guanyador/a de cada prova, se li assignaria la seva corresponent puntuació, puntuant els 3 millors registres en cadascuna d’aquestes (6 punts al primer, 3 al segon i 1 punt al tercer). De manera que individualment, també competien pel diploma de 4t millor classificat, medalla de bronze, medalla de plata i medalla d’or (amb la seva corresponent corona de llorer que s’atorga com la màxima puntuació en l’assignatura).

Per a adaptar els Jocs Olímpics al context educatiu i als valors que ens representen en l’Institut Escola Antaviana, valors com el respecte als altres, l’esforç i col·laborar perquè totes les proves poguessin realitzar-se correctament, també eren reconegudes amb la seva corresponent certificació, signada per l’organitzador i responsable dels jocs (Cristian Zafra) i pel director (Manel Motrel).

Per a donar-li encara més emoció a aquests Jocs Olímpics i per demostrar els coneixements que havien après de la cultura olímpica, l’última prova consistia en un examen teòric de coneixements relacionats amb els antics Jocs Olímpics disputats en l’antiga Grècia i els Jocs Olímpics moderns. Aquesta última prova era la més difícil, ja que havien de contestar les 28 preguntes al mateix temps que executaven l’activitat física, un desafiament que va posar a prova la seva capacitat de superació.

El resultat final d’aquests jocs ens ha donat una valoració excel·lent, perfecta i difícil de superar, perquè l’alumnat de 1r i 2n d’aquest curs 22/23 ha demostrat ser capaç de cooperar en equip, autosuperar-se i demostrar les seves capacitats físiques en cadascuna de les proves.

En la cerimònia de clausura dels jocs, es van lliurar un total de 35 premis, repartits en medalles (de bronze, plata i or), corones de llorer i diplomes (al 4t classificat, a l’esportista que més respecte ha mostrat, al que més ha col·laborat i al que més s’ha esforçat)

Una generació digna d’admirar que mostra unes grans qualitats motrius, encara que el marge de millora encara és molt ampli i seguim amb la motivació de millorar cada dia.

Atentament: un professor d’Educació Física tremendament orgullós.

CRISTIAN ZAFRA PASTOR