EXPOSICIÓ ESO:

 DIA INTERNACIONAL DE LES DONES I LES NENES EN LA CIÈNCIA 14F

This slideshow requires JavaScript.

 

En motiu del DIA INTERNACIONAL DE LES DONES I LES NENES EN LA CIÈNCIA, que es va celebrar el passat dia 11 de febrer, els alumnes d’ESO han preparat una petita exposició, en el centre, per visualitzar la situació passada, present i futura de les nenes, les joves i les dones en relació a la branca científica i tecnològica. 

Aquesta exposició ha aprofitat la iniciativa “NO MORE MATILDAS”  de la “Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas” (AMIT), que vol recuperar la figura de les científiques referents  per tal d’inspirar  nenes i adolescents en les seves aspiracions  professionals, a la vegada que pretén denunciar les conseqüències de l’”EFECTE MATILDA.”

És molt probable que si Einstein hagués nascut dona, els mèrits dels seus descobriments se’ls hauria emportat algun company d’investigació o fins i tot el seu marit. Haurien sigut aquests que recollissin premis i honors i els que figuressin als llibres d’història de la ciència, i el cognom Einstein no ens sonaria avui de res. Aquest fenomen, que assenyala la injustícia i la discriminació que ha relegat a l’oblit de manera sistemàtica les troballes de brillants científiques (que han existit sempre, en totes les èpoques i en totes les disciplines) es coneix com a “EFECTE MATILDA”

El nom de Matilda  és en honor a Matilda J, Gage, una sufragista neoyorquina, que a finals del segle XIX, va denunciar  la invisibilitat de les dones i els seus mèrits en molts àmbits, entre ells el científic.