El rec comtal té els seus inicis en un aqüeducte construït pels romans durant el segle I que abastia d’aigua la ciutat de Barcelona, conduint-la des del Besòs fins a les muralles de Barcino. A finals del segle X, es construeix  el Rec Comtal que segueix en bona part, el traçat de l’antic aqüeducte. Aquesta gran obra d’enginyeria hidràulica, fa 12 km i va marcat el desenvolupament econòmic i social de la ciutat, ja que proveïa d’aigua nombroses fàbriques.

Si esteu atents, mentre passegeu paral·lels al riu Besòs, podreu observar restes arqueològiques i trams que conserven el traçat original del Rec Comtal i que us permetran rememorar la història.

Les nenes i els nens de 6è que estem fent un projecte sobre l’Edat Mitjana, hem aprofitat la proximitat per visitar el Rec Comtal. Hem sortit un matí ennuvolat fent una primera parada a la Casa de l’Aigua i, continuant per l’Avinguda Vallbona, hem creuat el pont de l’autopista per arribar a Vallbona on ja hem pogut observar algun tram del Rec Comtal. Des d’allà hem continuat fins a Montcada i Reixach. Ha estat una bona caminada i una visita que ha valgut la pena. Pla recomanat per algun diumenge al matí que us vingui de gust airejar-vos!!

This slideshow requires JavaScript.