L’Antaviana serà un refugi climàtic pel barri.

Hola famílies ens fa molta il·lusió compartir aquesta notícia. El nostre Institut escola ha estat seleccionat pel projecte municipal “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa” reconegut per la Comissió Europea com a Acció d’Innovació Urbana (Urban Innovation Action).

El pla preveu convertir els centres educatius en refugis climàtics amb mesures relacionades amb l’aigua, el verd i la rehabilitació per disminuir l’impacte de la calor als estius.

La proposta, que s’aplicarà primerament en una prova pilot amb onze escoles a la ciutat de Barcelona, inclou la rehabilitació de patis per ampliar els espais verds i amb aigua, i millorar l’eficiència energètica, amb l’objectiu que els centres estiguin preparats per fer front a les successives onades de calor que estan afectant els estius

El refugi climàtic serà un espai pel barri, per la qual cosa haurem de treballar per prendre consciència de les causes i els efectes del canvi climàtic i com podem mitigar-ne els efectes i fer un procés d’adaptació al canvi climàtic.

Tot aquest procés, el portarem a terme amb tota la comunitat educativa i la xarxa comunitària de Roquetes. Tanmateix, el nostre alumnat de 5è de primària tindrà un paper molt actiu en la confecció d’aquest projecte.

A continuació us deixem un tastet:

 

http://lameva.barcelona.cat/barcelona-pel-clima/ca/escoles-refugi-climatic