ELS XIULETS AL LLARG DEL CURS I APROFITANT LA CAMPANYA DE LA  FRUITA HEM OBSERVAT, MANIPULAT I  EXPERIMENTAT  AMB LES FRUITES QUE ENS HAN PORTAT.

HEM TOCAT LES FRUITES PER TREBALLAR I VEURE EL SEU COLOR (GROC, VERMELL, VERD, LILA, TARONJA…), LA SEVA TEXTURA (SUAU, RUGOSA, ASPRE), LA SEVA FORMA (RODONA, ESFERA, ALLARGADA I CONCEPTE DE MEITAT, SENCER….), I GUST (DOLÇA, ÀCIDA), I HEM PARLAT DE SI M´AGRADA O NO M´AGRADA .

FINALMENT HEM PARLAT DE LES PROPIETATS QUE ENS APORTEN AQUESTES FRUITES, DE LES SEVES VITAMINES QUE ENS AJUDEN A CRÉIXER MILLOR I A ESTAR MÉS SANS.

I DESPRÉS PER CADASCUNA DE LES FRUITES HEM FET ACTIVITATS DIFERENTS:

*AMB EL RAÏM HEM FET MOSTO I DESPRÉS ENS L´HEM BEGUT I ESTAVA BONÍSSIM. HEM PARLAT DE LA SEVA TRANSFORMACIÓ DEL  RAÏM I DEL SEU PAS DEL SÒLID AL LÍQUID, LES PARTS DEL RAÏM I DE COM ES FEIA ANTIGAMENT EL VI. TAMBÉ  DE QUINA ÉS LA DIFERÈNCIA ENTRE EL VI I EL MOSTO. AIXÍ COM EL COLOR LILA I GROC

*HEM FET MACEDÒNIA AMB EL PLÀTAN, LA PERA, LA POMA, I LA TARONJA . HEM APRÈS A TALLAR LA FRUITA.   HEM OBSERVAT EL COLOR, LA FORMA, LA TEXTURA, I SOBRETOT EL SEU GUST SI SÓN FRUITES ÀCIDES O DOLCES  I QUINA M´HA AGRADAT MÉS.

*HEM FET SUC DE MANDARINA PER TREBALLAR SOBRETOT EL COLOR TARONJA; AIXÍ COM TAMBÉ LA SEVA FORMA SI RODOLA…, EL CONCEPTE DE LA MEITAT O SENCER I EL SEU GUST ÀCID I LES SEVES PROPIETATS  BENEFICIOSES PEL COS (LES VITAMINES I LES DEFENSES).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.